Автор Тема: ЭТО ИНТЕРЕСНО!  (Прочитано 249946 раз)

Оффлайн Andrik

Re: ЭТО ИНТЕРЕСНО!
« Ответ #375 : 21 Декабрь 2025, 21:16:50 »

А ви знали, що в самому серці Австрії, на горі Леопольдсберг у Відні, стоїть пам’ятник українським козакам?
Цей монумент присвячено героям, які брали участь у Віденській битві у вересні 1683 року. Тоді об’єднані війська європейських держав — німців, австрійців, поляків та українців — здобули блискучу перемогу над Османською імперією. Саме завдяки мужності та рішучості, зокрема й українських козаків, було зупинено подальше просування Османів у Європу.
Цей пам’ятник — це не просто знак вдячності, це визнання внеску українців у захист європейської цивілізації. Наші предки не лише воювали — вони захищали цінності, які єднають нас із Європою ще з тих часів.
 Ми маємо всі підстави пишатися нашою історією. Ще тоді, понад 340 років тому, українці показали, що вони — частина європейської спільноти.
Нехай цей монумент нагадує нам: українська сила, сміливість і єдність — це цінність, яку шанують і пам’ятають далеко за межами нашої країни.

Пользователи, которые поблагодарили этот пост: Mika, batkov

Оффлайн Andrik

« Ответ #376 : 27 Декабрь 2025, 12:57:03 »

20 Редких Машин, Которые не Могут Позволить себе Даже Миллиардеры

Пользователи, которые поблагодарили этот пост: Root, batkov

Оффлайн Andrik

« Ответ #377 : 28 Декабрь 2025, 21:37:54 »

В одинадцятому столітті Київ був найбільшою столицею в Європі. Місто було у 10 разів більшим за Париж та у 50 разів більшим за Лондон. А Москви взагалі не було. Це не придумана історія, це факти. Історична картина (близько тисячі років), увіковічнена в Софії Київській, зображає чотири славетних королеви: Франції - Анна, Угорщини - Анастасія, Норвегії, а потім Данії - Єлизавета, Англії - Агата. Всі вони доньки Ярослава Мудрого, великого князя Київської Русі.
В цей час чоловіком Польської принцеси був їхній брат Ізяслав, королевою сестра батька. Інший Володимир був чоловіком принцеси Німеччини. Мама їхня була принцесою Швеції Інгігердою, брати якої були королями Швеціі і Даніі.
Вся Європа без виключення мала родинні зв’язки з Київською Руссю. За 100 років до заснування села Москов. Чи знаєте ви, що покійна королева Англії Єлизавета - потомок королеви Агати? А донька Агати Маргарита стала не лише королевою Шотландії, але й її святою! Бо за життя найбільше храмів Божих побудувала і добрих справ зробила.
А далі і Річард Хоробре серце і Марія Стюарт з Агатиним, королеви з Києва корінням! Шановний Макроне, а вам слід нагадати про легендарну Анну Киівську, яка стала королевою Франціі, знаючи чотири мови. Привезла Євангеліє, на якому присягали чи не всі королі Франції, написане у Києві. Кров королеви Анни текла у 18-ти королів Франції. А ще про те, як саме цей легендарний портрет чотирьох сестер з Києва, які стали королевами Європи, врятував святу Софію від московського мракобісся!
В 30-х її за бажанням Сталіна мали підірвати! Вже заклали вибухівку… 1000-літнє диво архітектури саме у Києві, викликало жабу у московських безбожників. І раптом ультиматум від Франції: - Якщо посмієте спаплюжити портрет нашої легендарної королеви Анни, зруйнувати витвір рук батька нашої королеви, наша країна розриває дипломатичні відносини! Одразу ж! Ось так французи і врятували нашу Софію! Їм би ще тепер мову ультиматумів щодо Путіна вивчити! І тут ще угорцям варто нагадати королеву Анастасію. Бо саме завдяки заступництву Києва і могутніх Київських князів угорський король Андруш, чоловік Анастасії, був врятований від смерті!
Бо на той час Київська Русь була найбільшою державою Європи і найвпливовішою! Може тому так впевнено вела себе і не визнавала жодних ультиматумів вже відома нам королева вікінгів Єлизавета? Рідна сестра згаданих королев. Ну ви ще чули десь, щоб одна жінка стала за життя спочатку королевою Норвегії, а потім Данії? А київська Єлизавета стала і ще й доньку королевою зробила. А ще врятувала принцесу Англії сироту Гіту від ненависного шлюбу, а потім віддала англійську принцесу Гіту за Київського короля Володимира Мономаха! Бачите скільки у Києві англійського, французького, нормандського, датського, шведського, польського, норвежського, угорського, де тут російське?

Пользователи, которые поблагодарили этот пост: oleg55, Joker, Aleksandr58

Оффлайн Andrik

« Ответ #378 : 29 Декабрь 2025, 21:31:04 »

1962 рік. Алькатрас — найзахищеніша в’язниця США, острів, звідки втеча вважалася неможливою.
Але найзухваліший прорив в історії цього місця відбувся без зброї, без насильства і без пострілів.
Лише завдяки кмітливості.
Френк Морріс і брати Джон та Кларенс Енгліни роками готували план у тиші своїх камер. Вони створили фальшиві голови — з мила, туалетного паперу, зубної пасти та бетонного пилу. Ретельно розфарбували їх і додали справжнє волосся, зібране з підлоги тюремної перукарні.
Щоночі ці «голови» лягали на подушки.
Ковдри були акуратно підправлені.
Обличчя повернуті так, щоб охоронці під час обходів бачили «сплячих» в’язнів.
І це спрацювало.
Поки наглядачі були впевнені, що все під контролем, троє чоловіків уже зникли в крижаних водах затоки Сан-Франциско. Сигнал тривоги пролунав запізно. Ефективного переслідування не було.
Тіл так і не знайшли.
Офіційно справа досі залишається нерозкритою.
Після цієї втечі Алькатрас більше ніколи не зафіксував жодного успішного прориву.
Історія нагадує:
іноді найміцніші мури програють не силі —
а людському розуму.

Пользователи, которые поблагодарили этот пост: Admin, batkov

Оффлайн Andrik

« Ответ #379 : 13 Январь 2026, 21:41:31 »

Привіт… я — кажан.
Я не п’ю крові. Я не хочу заплутатися у вашому волоссі.
Якщо я випадково залетіла до вашого дому, будь ласка, не бийте мене мітлою чи палицею… це дуже боляче, і мені страшно.
Я не хотіла вас налякати. Це була помилка.
Якщо я впаду на підлогу, можу не зуміти злетіти самостійно.
Просто допоможіть мені рушником винести назовні… я одразу полечу, обіцяю.
Я харчуюся комарами та багатьма іншими шкідливими комахами.
Але наші домівки — старі дерева, покинуті горища — поступово зникають.
У нас майже не залишилося місць, де можна сховатися.
Тож якщо я заблукаю у вашій оселі,
вимкніть світло всередині, увімкніть лампу зовні й залиште відчиненими двері або вікно.
Я швидко знайду дорогу назад.
Будь ласка… будьте людяними.
Я теж хочу жити.

Пользователи, которые поблагодарили этот пост: Admin, batkov, gievih

Оффлайн boomer44

ЭТО ИНТЕРЕСНО!
« Ответ #380 : 20 Январь 2026, 13:24:42 »

Пользователи, которые поблагодарили этот пост: Admin, Root, Серргей, Andrik

Оффлайн Andrik

« Ответ #381 : 24 Январь 2026, 22:31:40 »

Цьому шедевру — понад 600 років. І він досі не дає спокою історикам мистецтва.
На перший погляд — звичайний портрет подружжя.
Але якщо придивитися уважніше, картина починає «говорити».
На стіні за героями — крихітне дзеркало діаметром усього 7,5 см.
І в ньому з неймовірною точністю відбивається вся кімната. Не фрагмент. Не натяк. А повний простір — з вікном, стелею, людьми… і ще двома постатями, яких немає на передньому плані.
Цей ефект створив Ян ван Ейк — один із геніїв Північного Відродження.
Перед нами портрет італійського купця Джованні Арнольфіні та його дружини Костанци.
Але що насправді зображено на картині?
Весілля?
Юридичний договір?
Пам’ять про людину, якої вже немає?
Чи таємне послання самого художника?
Кожна деталь — від положення рук до знятого взуття й єдиної свічки — породжує нові запитання.
І що довше дивишся, то більше розумієш:
це не просто портрет.
Це зашифрована історія, яка пережила століття.
Мистецтво, яке змушує не лише дивитися —
а думати. 🎨✨